♥ Här kommer receptet på den supergoda Högbolimpan - kram E ♥
HÖGBOBRÖDET
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
½ dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön
1½ dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
1 dl russin
knappt 1 dl mandlar, hela och skållade
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
½ dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön
1½ dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
1 dl russin
knappt 1 dl mandlar, hela och skållade
1 dl torkade aprikoser.
Blanda alla torra ingredienser innan filmjölken och sirapen tillsätts. Häll upp i smord 1½ liters brödform. Strö över lite mjöl och grädda i ugn 175 grader i ca 80-90 minuter.
Blanda alla torra ingredienser innan filmjölken och sirapen tillsätts. Häll upp i smord 1½ liters brödform. Strö över lite mjöl och grädda i ugn 175 grader i ca 80-90 minuter.
(Jag brukar inte ha i aprikoser och igår hade jag inga solrosfrön så jag tillsatte linfrön och hasselnötter istället - supergott!)
LYCKA TILL!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar