fredag 16 januari 2009

Högbolimpa

♥ Här kommer receptet på den supergoda Högbolimpan - kram E ♥

HÖGBOBRÖDET

5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
½ dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön
1½ dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
1 dl russin
knappt 1 dl mandlar, hela och skållade
1 dl torkade aprikoser.

Blanda alla torra ingredienser innan filmjölken och sirapen tillsätts. Häll upp i smord 1½ liters brödform. Strö över lite mjöl och grädda i ugn 175 grader i ca 80-90 minuter.

(Jag brukar inte ha i aprikoser och igår hade jag inga solrosfrön så jag tillsatte linfrön och hasselnötter istället - supergott!)

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: